Бебе на 6 дни спря да диша, полицаи го спасиха

Снимка: Infomreja.bg

Със служебния автомобил транспортирали по най-бързия начин бебето и майка му в ЦСМП – Ветово

Благодарение на бързата намеса на униформените тяхното новородено дете е транспортирано до Центъра за спешна медицинска помощ във Ветово, където му е оказана необходимата помощ.

На 6 септември около 09:00 часа полицейски екип от РУ – Ветово извършвал по график обход за контрол на пътното движение по главен път I-2, когато близо до разклона за с. Сваленик забелязал, че до платното горят сухи треви и храсти, съобщават от пресцентъра на МВР.

Полицаите сигнализирали незабавно в дежурния оперативен център на ОДМВР – Русе, изчакали и пристигането на пожарникарите, които започнали действия по потушаване на пожара. По същото време до униформените спрял лек автомобил с разградска регистрация, от който слезли мъж и жена с бебе на ръце. Видимо притеснени те обяснили, че са от Исперих, а докато пътуват детето - само на 6 дни, спряло да диша.

Хората били напълно безпомощни и уплашени. Без минута колебание, пътните полицаи докладвали в дежурния център на областната дирекция за случая и със служебния автомобил транспортирали по най-бързия начин бебето и майка му в ЦСМП – Ветово. Там, след предприетите медицински грижи, дишането на детето било възстановено.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//