Александър Мацурев: В ГЕРБ имаме дълга скамейка с можещи професионалисти!

Снимка: ГЕРБ

"Всяка успешна общинска администрация трябва да е близо до своите жители"

Александър Мацурев, водач на листата с кандидати за общински съветници в Община Банско на ПП ГЕРБ: За всяка успешна общинска администрация е важно да е близо до своите жители.

Г-н Мацурев, срещаме се две седмици след официалния старт на предизборната кампания. Вече представихте в Банско, Добринище и селата Места и Филипово листата на ПП ГЕРБ с кандидати за общински съветници в Община Банско и нарекохте тази листа „Отборът на победителите“. Защо?

В ПП ГЕРБ винаги сме вярвали, че хората са най-ценния актив за всяка една политическа формация, която заявява управленски амбиции. Можеш да имаш прекрасни идеи, но когато няма човешки ресурс, който да ги реализира и да ги надгради с опита и знанията си, в крайна сметка и в политически план се оказваш кръгла нула. В нашата партия винаги сме имали дълга кадрова скамейка, както казва лидерът на ГЕРБ г-н Бойко Борисов. В нашата идея са повярвали много можещи професионалисти, които знаят, че будните хора трябва да се включат в управлението – било то на местно или на национално ниво, за да могат да работят за постигането на големите цели. А те са прости на думи и сложни за реализиране – по-добър икономически живот, развитие на регионите, справяне с демографската криза, опазване на природата и природните ни ресурси, осигуряване на един по-спокоен живот за всички, развитие на туризма и културата ни. В този ред на мисли – нашата листа е „Отборът на победителите“, защото тези хора са победители в техните области. Специалисти, които са се доказали – всеки в своята сфера и сега е дошъл моментът да вложат знанията и уменията си в полза на обществото.

Тоест – Вие сте капитанът на този отбор?

През годините винаги съм бил благодарен на моите съграждани, че са оценявали работата ми в обществен план и са ми гласували доверие. Това е много висока оценка за мен, която се стремя всекидневно да защитавам. Заставам начело на листата за общински съветници на ГЕРБ в Община Банско с ясното съзнание, че добрият ни резултат ще гарантира трайна тенденция на бъдещото мнозинство за провеждане на градивна политика за цялостен управленски мандат. Вярвам, че всеки от нас ще осъзнае ролята си на важен фактор в постигане на изборния успех с увереност, че над всички нас стои най-важната цел: силно, проспериращо и европейско развитие на Община Банско.

Обявихте имената в листата на ГЕРБ, как бихте описали Вашия отбор?

Може би сами сте видели, че голяма част от нашата листа е съставена от млади лица, но всеки един от тях със сериозен опит и експертиза в своята сфера. В същото време при реденето на листата сме се старали да покрием максимално цялата палитра на обществения живот в нашата община. Затова в нашия отбор сме привлекли икономисти, предприемачи, еколози, експерти в сектора на лесовъдството, агрономията и земеделието. Имаме представители на секторите спорт, образование и култура, както и специалисти от IT сектора. Знам, че с експертизата на всеки един от моите колеги ще можем да вземаме много по-информирани и правилни управленски решения. За всяка успешна общинска администрация е важно да е близо до своите жители, да познава проблемите на района и да чува мненията на експертите по ключовите въпроси, свързани с развитието й.

Каква е мотивацията за включването на млади кандидати във Вашата листа?

Младите хора имат необятен потенциал и идеи за развитие на общността. Това е залогът на бъдещето. Знам, че всеки от тях ще работи с цялото си сърце за бъдещето на Община Банско. Нашата листа е изградена въз основа на общата цел за развитие на района. Ще насърчаваме сътрудничеството и обмена на идеи между кандидатите, така че да постигнем по-широко и устойчиво развитие за нашата общност. Нашата цел е да работим с всички, които споделят нашата визия за развитие на района. Ще се стремим към конструктивен и отворен диалог с останалите политически сили и общински съветници, за да постигнем съгласие и сътрудничество в името на Община Банско и нейните граждани. Вярваме, че залагайки на опита, знанията и младежката амбиция и сега отборът на ГЕРБ заслужено ще се стреми да бъде победител на местните избори на 29 октомври.

Как бихте представили кандидатите, които се явяват за кметове, издигнати от ПП ГЕРБ за населените места в Община Банско?

С уважение и високи оценки! Елена Байракова е кандидат за кмет на с. Места, а Иван Панчев ще се състезава за кметския пост на Добринище. Това са двама големи професионалисти и хора, които не просто обичат своите населени места, а горят с проблемите им. Двамата са доказали през годините, че знаят как да работят в полза на хората. Знам, че хората в Добринище и с. Места ги обичат и одобряват кандидатурите им и затова съм уверен в техния безапелационен успех на предстоящите избори. Същото важи и за моите колеги, с които сформираме листата на ПП ГЕРБ за общински съветници в Община Банско.

Какви идеи и планове имате за по-широкото развитие на общината с подкрепата на Вашите кандидати?

Ние сме разработили програма за развитие на Общината, която включва мерки за стимулиране на икономиката, подобряване на инфраструктурата, развитие на туризма и насърчаване на образованието и спорта. Кандидатите ни са ключови за изпълнението на тези планове. От 2007 година досега ГЕРБ винаги печели първо място в Община Банско на всички проведени избори. И зад този успех стои неуморния труд на общинската организация, която вече над 16 години е поставила за свой приоритет благополучието на гражданите. ГЕРБ е единствената политическа сила в региона, която винаги чува гласа на хората и е до тях в най-хубавите и най-трудните им моменти. Заедно с тях през годините политическата ни партия е успяла да реализира редица значими проекти в региона, които да облагородят и развият района ни така, че Банско да се превърне в световна емблема за съчетаване на отлични условия за спорт, туризъм и живот. Бъдещето на Община Банско и днес е основен приоритет за нас, за който ГЕРБ ще се бори в следващите 4 години. Затова разчитаме на подкрепата на нашите съграждани, които да ни дадат вот на доверие на предстоящите местни избори.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//