Асен Василев: Няма риск държавата да остане без горива

Снимка: Infomreja.bg

Ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал още през септември-октомври, обяви той

Няма риск държавата да остане без горива. Това заяви финансовият министър Асен Василев по повод информацията, че "Лукойл" преразглежда стратегията си за активите си в България и обмисля продажба на бизнеса.

Радвам се, че "Лукойл" официално са обявили намеренията си, посочи Василев. "Ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал още през септември-октомври", обясни финансовият министър.

По думите му всяка една компания има възможност сама да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи, пише news.bg.

Българското правителство трябва да подсигури чрез представителя си в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по възможност със стратегическ

и инвеститори и че българският интерес ще бъде защитен, обясни Василев.

Той подчерта, че правителството спазва стриктно законодателството, което е прието от парламента. "Няма дискриминация", каза той, относно твърденията на компанията за значителни промени в условията на работа на предприятията от групата на "Лукойл".

Коментарът си Асен Василев направи от ГКПП "Капитан Андреево" на българско-турската граница, където бе на посещение заедно с европейския комисар по финансова стабилност, финансови услуги и съюз на капиталовите пазари Марейд Макгинес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//