Борисов от Рупите: Няма да се съобразя с условия на ПП-ДБ, БСП и Възраждане са ми опоненти

Снимка: Андрей Новаков, Фейсбук

Две седмици преди старта на кампанията, Борисов посети дома на Ванга

Борисов не иска да сяда на една маса с съпредседателите на ПП-ДБ, но ще излъчи преговорен екип, ако народът така реши на изборите.

Това е заключението, което направи лидерът на ГЕРБ, който на Цветница пристигна в Рупите.

Заедно с младежите от партията, в присъствието на евродепутата Андрей Новаков, Борисов засади дръвчета с кауза „Да пуснем корени в България“.

Експремиерът бе изключително раздразнен от вчерашния коментар на академик Николай Денков относно това как са преминавали преговорите между двете коалиции преди да бъде подадена оставката на кабинета.

Борисов посрещна журналистите с думите:

Не ви ли е срам! Оставих ви тунела и моста при АМ „Струма“, сега има само дупки и ями. Ако нещо може да ме кара да говоря противно, то е кога ще стане „Хемус“, Русе… А вие ме започвате за „сглобката“, за тая пошла дума, която измислихте. По-добре е рафтинг да караш, отколкото с кола. Видяхте разликата между ГЕРБ и всички останали. Сега щеше да сме минали Симитли и лявата лента на АМ да е до границата. Загубено време, но и парите ги няма.

Какво за десет месеца запомнихте вие от тях. Защо им е интересно какво ще кажа аз. Зад мен има хора, младежи, партия, която се е доказала през годините с неща, които може да ги пипнеш – дървета, магистрали, училища, салони. Това е разликата! Добре, че г-н Денков не става министър на образованието, защото един академик ще поощрява своите младежи да шибат бутилки, да чупят маси и стъкла. Този човек вчера е казал нещо, което ни връща във времето на боя с пръчки на ученици. Аз мога да използвам всякакви епитети, но ще ползвам най-мекия – хора, говорещи неистини. Петков хвърли бутилка в кабинета ми. Срам ме е от този инцидент, когато изшиба бутилка и счупи стъклото в моя кабинет пред Христо и Атанас, а ние с Деси се смеехме. И сега като чувам, че в парламента се разхождат с бодигардове. Всъщност хората ги интересува какво ще стане с инфраструктурата, с образованието, каза Борисов.

„Тази счупена маса е само един от примерите за това голямо напрежение, което имаше. Бяхме в кабинета на Борисов преди да съставим правителство. Той взе да говори лъжи, глупости. И Кирил избухна, удари по масата и каза: „Ама чакай, ние не сме се събрали, за да си говорим врели-некипели“. И се счупи стъклото на масата. Оттогава се дисциплинира разговорът и стана ясно, че ако искаме да вървим към съставяне на правителство, не трябва да говорим врели-некипели“, разкри вчера акад. Денков.

Всеки документ се пращаше на Лена да се провери и да се каже „ок“. С тези хора никога не може да говориш с един човек – те започват да се допиват помежду си – Лена, Христо, Асен, Атанас. И вместо сега да кажат „Правихме нещо добро с ГЕРБ, бихме могли да правим още по-добро“, говорят всеки ден глупости. Факт е, че фалшифицират документи, каза Борисов.

Коментарът му отново идва на фона на събития от вчерашния ден.

Атанас Русев, председател на сдружение „Да запазим Корал“, написа в профила си във Фейсбук, че преди три години Кирил Петков и Лена Бориславова са фалшифицирали подписи и документи на сдружението, за да може Петков да стане служебен министър на икономиката, тъй като по закон няма право да е в управителни съвети на неправителствени организации.

 

 

Харвард, Форбс "30 под 30", елитни адвокатски кантори, национален съвет на Да България, депутат, шеф на политическия кабинет на министър председателя... автора на "сглобката"...

Това е "ИКОНАТА" на #ПродължавамеПодмяната, лена бориславова, която се е изгаврила с мен и сдружението което представлявам, като си е направила ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО от мое име и още куп фалшиви документи и подписи, с което е сменила Управителния Съвет на нашето гражданско сдружение "Да запазим Корал". Ред престъпления според Наказателния Кодекс.

За да може нейният кирил петков да влезе във властта. В нарушение на закона.

Каква може да е движещата сила за подобна жестока НАГЛОСТ и чувство за абсолютна безнаказаност?

А напоследък, по всички медии с арогантното си и надменно поведение, и ясното желание отново да управляват и решават бъднините на НАШАТА БЪЛГАРИЯ?!?!?

Каква мизерия на съзнанието, пише Русев.

Борисов определи БСП и Възраждане като опоненти на ГЕРБ за изборите на 9 юни.

Моят противник на тези избори ще са Възраждане, БСП – проруските партии, пронационалистическите, пропопулистките партии. Те са моят проблем, на партията. Това е нашата червена линия. ДПС е либерална партия, аз и сега работя с тях. Те са системни.

Борисов даде пример за сътрудничеството между ДПС и ГЕРБ по темите за приемането на РСМ в ЕС, за даване на оръжие на Украйна.

Всеки ден има скандал, след скандал. Аз не ги коментирам, а те излизат и казват, че Петков ме дисциплинирал като удрял шишета по маса. Това сериозно ли е академик да го говори. Звучи ли ви нормално тези хора да ми поставят условия. Разбира се, че ще работя с ПП-ДБ, но с доминиращата власт на ГЕРБ в управлението – с наш премиер, с наши министри. Още повече, че ни се полага заради ротацията. Ако има редовно правителство, с какво ще допринесе то, това трябва да фокусът за партиите, каза още Борисов.

Самият Петков каза Нека Борисов ми вдигне телефона. Аз не искам да връщам България в мутренските години и да избираме най-якия, най-силния да се бие с другото опоненти. Представяте ли си какво дисциплиниране ще се случи, ако сме като в отбор по самбо. Редовното управление идва след редовни избори. Както в художествената гимнастика, най-високите и най-ниските резултати са важни за класирането. Когато говорят Денков и Добрев, то трябва да остане сърцевината – хората могат да ни кажат по коя програма да работим, кой да е отговорникът на управлението на тази програма. Дали да сме заедно, дали да сме по отделно, да сме коалиция, дали да има служебно правителство, дали да има редовно. Народът ще ни подреди!, заяви Борисов.

„Вие имате най-много избиратели, ДПС – най-много власт“ – казал Кирил Петков, коментира журналист, а Борисов коментира, че всяко тяхно изказване се връща към тях като бумеранг.

Аз не искам повече преговори с тях. Ние повече след тези преиначавания на истината, да ръсят глупости как някой ни дисциплинирал, с тях повече работя нямаме. Съжалявам, че толкова бързо горят хората. Те трябва излъчват хора за преговори. Но след тези лъжи, които говорят  за тези преговори, аз повече няма да се срещам с тях като личности. Да си излъчват преговорен екип, ние ще излъчваме, да се срещат. Те всеки ден обясняват колко сме лоши, а искат да преговаряме. Търсете си партньори, призова Борисов бившите си политически парнтьори. Аз повече на една маса с тях няма да седна. Аз ги видях в залата как се съшиха с ПП-ДБ, каза Борисов за ИТН.

Той заяви, че няма да се съобрази с условията на ПП-ДБ.

То не го пускат за пъдар на селото да стане, а той иска кмет да града да е, каза Борисов метафорично за ПП-ДБ. Ние можем да управляваме със всеки, който има принципи. Аз не изключвам ПП-ДБ. Те са по групи и ме объркват. Аз само трябва да отговарям за това кой какво е измислил и как да го интерпретирам. Христо не е казал нищо. След изборите има вариант, в зависимост от това как ни подредят хората, но има линии, без който не можем да работим. Сиреч Денков лъже и не казва истината, преиначава, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Гледайте резултатите от изборите, знайте, че от другата страна са хората, които са антиУркайна. Ние не искаме нищо! Не си правете усилия да ни поставяме условия. Търсете си Възраждане и БСП, ИТН и с тях си гответе коалицията. Вие го демонстрирахте в парламента, обърна се Борисов към ПП-ДБ.

Ние вече нямаме хора с интегритет, който да предлагат хора, които да управляват. Затова се върнаха с тяхната програма – Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ, завърши Борисов.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//