Бъдещето на Добринище: Иван Панчев и Петър Галчев говорят!

Снимка: Infomreja.bg

Интервю с двама събеседници

Иван Панчев, кандидат за кмет на Добринище, и Петър Галчев, настоящ кмет на града и кандидат за общински съветник: Добринище има нужда от екип, който да се бори за интересите на града.

Преди дни ПП ГЕРБ – Банско обяви, че досегашният градоначалник на Добринище Петър Галчев ще е един от кандидатите на партията за общински съветници в Банско. В същото време ГЕРБ издига кандидатурата на Иван Панчев за кмет на Добринище. От изявлението на политическата формация става ясно, че двамата са в прекрасни отношения и имат амбицията да работят в екип за родния си град. За причините за тази рокада, за общата кауза и за бъдещето на Добринище, днес говорим с Петър Галчев и Иван Панчев:

Това интервю е по-различно, защото въпросите реално са и към двамата. Няма как след един много успешен мандат като кмет на Добринище и един предишен като общински съветник, днес да не попитам г-н Галчев каква е причината отново да избере да се кандидатира за общински съветник?

Галчев: Здравейте. Зад това мое решение не се крие особена сензация. Както отбелязахте, бил съм и общински съветник, а към момента съм кмет на Добринище. Познавам много добре проблемите, както на моя град, така и на целия район Банско и знам, че за да се случват нещата в правилната посока е нужна екипна работа. Какво имам предвид – сами знаете, че при сформирането на новия Общински съвет, той ще трябва да се захване с решаването на много проблеми, които отлежават. Част от тях пряко засягат град Добринище. Такъв е случаят с промяната на Общия устройствен план, който вече няколко пъти се прекроява, а дори имаше съмнения, че се прави на тъмно и това доведе до огромно обществено недоволство. Надявам се, че ако аз съм част от Общинския съвет на Банско, а г-н Панчев е кмет на Добринище, заедно ще успеем да свършим много полезна работа за града.

Да включим и г-н Панчев в разговора. Как решихте да се кандидатирате за кмет на Добринище и въобще да влезете в политиката?

Панчев: Аз съм роден и съм израснал в Добринище, а преди 8 години, след като известно време живях в София, избрах да се върна в родния си град заедно със съпругата и с двете си деца. Винаги съм искал да работя и да отглеждам децата си тук. Човек на действието и принципите съм и искам да оставя след себе си нещо по-добро. Затова, когато получих поканата лично от досегашния кмет г-н Петър Галчев да бъда кандидата на ГЕРБ за градоначалник на Добринище, за мен беше чест да я приема. Защото вярвам, че мога да допринеса за развитието на моя роден град. Още повече, че ако бъда избран, ще стъпя на изключително здравата основа, положена от г-н Галчев и ще мога да разчитам на неговата експертиза и подкрепа и в бъдеще.

Като сме на темата за екипната работа – досега не успявахте ли да разчитате на общинските съветници от Вашата партия в Общинския съвет на Банско?

Галчев: Напротив, винаги е имало едно тясно сътрудничество в полза на район Банско и град Добринище между мен като кмет и колегите от групата на ГЕРБ в Общинския съвет. И това е много видимо от всички успешни проекти, които бяха реализирани по време на моя кметски мандат. От 2019 г. досега са извършени капиталови разходи за близо 5,5 млн. лв. Една част от тези средства дойдоха от бюджета на Община Банско. А друга значителна част от тези пари са от националния бюджет и бяха осигурени по времето на кабинета „Борисов 3“ и благодарение на усилената дейност на Александър Мацурев, който по това време беше депутат от район Благоевград, а днес оглавява нашата листа с кандидати за Общинския съвет на Банско. Проектите, които стоят зад тези средства, са не просто реални, но и много нужни за Добринище и включват както ремонт на важни за града улици, така и изграждане на важни обекти за развитието на спорта, културата и туризма в града. Разбирайки колко важна е тази връзка между местна власт, общински съвет и държавно управление, днес решението ми е да стана част от Общинския съвет и да браня интересите на Добринище. Горд съм, че съм част от листата на ГЕРБ, която е съставена само от много успешни професионалисти и качествени хора.

Много работа е свършена, г-н Панчев. Какви са Вашите приоритети, ако бъдете избран за кмет?

Панчев: Приоритетите ми са в седем направления – сигурност, образование, инфраструктура, здравни и социални дейности, култура и спорт, екология и чистота и туризъм и бизнес са детайлно разписани в програмата, с която влизам в кандидат-кметската кампания. Ако бъда избран основна част от усилията ми ще са насочени към възстановяване на полицейския участък в града, осигуряване на видеонаблюдение на централната градска част, парка и всички градинки и детски площадки, за да могат всичките ми съграждани да се чувстват спокойни за себе си и за семействата си. Подобряване на здравните услуги чрез осигуряване на допълнително оборудване за лекарските кабинети, поддържане на града чист и зелен, подмяна на уличната В и К мрежа, промяна на съществуващото улично осветление с ново – енергийно-ефективно, развитие на възможностите за спа-туризъм и развитие на ски зоната съвместно със собствениците на съоръженията, са друга част от приоритетите, към които ще бъдат насочени усилията ми. Г-н Галчев вече спомена за промяната на Общия устройствен план на Добринище. Дълбоко вярвам, че с общите ни усилия ще успеем да приемем – след широко обществено обсъждане план, който ще е съобразен с нуждите и желанията на жителите на града.

От ПП ГЕРБ излязоха с позиция за тази интересна рокада. Приемате ли като Ваше мото разбирането на партията, че настоящата кампания трябва да се води на основата на „приемственост и екипност“?

Галчев: Винаги съм вярвал в това. Сам човек не може да свърши нищо, ако не е заобиколен от качествени хора. Така съм избирал и своя екип в настоящия мандат – с разбирането, че те са моят екип и като едно цяло можем да сме много по-полезни за Добринище, отколкото ако се потопим в лични битки за съревнование. Знам, че Иван Панчев е спортист и като такъв със сигурност и той добре осъзнава важността на работата в един екип. Но по-важното е, че знам, че Иван е един прекрасен човек, който милее за Добринище и ще вложи сърцето и всичките си умения за развитието на нашия уникален град.

Винаги съм считал, че промяната към по-добро е процес в развитие. Тя не може да бъде постигната, ако не се базира на надграждане на вече съществуващата добра основа. Екипната работа е основополагаща за успеха на всяко начинание и вярвам, че с общите усилия и подкрепата на Петър ще успеем да постигнем още по-добри неща и за жителите на Добринище, и за региона като цяло. 

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//