Българин спечели кръга от световната купа по кикбокс на ринг за мъже в Унгария

Снимка: БФ Кикбокс

18- годишният Мариян Петков направи дебют в категория 86 килограма, стил Лоу кик

Мариян Петков записа изключителен успех на световната купа по кикбокс в унгарската столица  Будапеща. 18- годишният българин направи своя дебют при мъжете в категория 86 килограма стил Лоу кик, съобщава БНР.

В три поредни дни националът ни побеждаваше на ринга своите съперници безапелационно с пълно единодушие с по 3:0 съдийски гласа. Във финалния ден кикбоксьорът ни спечели титлата след победа над поляка Кристоф Камински.

България в състав Христина Андонова, Симона Тетевенска и Анелия Тодорова триумфира в отборната надпревара при девойки старша възраст на татами.

Огромно уважение към спорта кикбокс показа посланикът на България в Унгария Н.Пр. Христо Полендаков, който бе официален гост на церемонията по откриването на надпреварата.

“Радвам се, че имах възможността да присъствам на такъв голям спортен форум. Знаех за успехите на кикбокса в България и затова дойдох лично, за да го видя. Впечатлен съм от мащабите, с които работи федерацията въпреки скромното финансиране от страна на спортното министерство. Надявам се това да се промени, защото спортът е най-добрия посланик по света, а тук имаме и огромни успехи. Пожелавам на всички от националния отбор по кикбокс много успехи, златни медали и да бъдат винаги толкова борбени”, заеви посланик Полендаков.

Н.Пр. Христо Полендаков получи почетен плакет на шампионата от президента на световната федерация по кикбокс  Рой Бейкър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//