Царево бавно се възстановява след потопа

Снимка: БТА

Десетки доброволци се включиха в почистването на съсипаните райони

В Царево днес трябва да бъде поставен временен метален мост по пътя за Ахтопол. Аварийните екипи прочистват и възстановяват повредените от пороя пътни отсечки в общината. Пътят от Синеморец към Ахтопол е отворен и блокираните в Синеморец и Резово могат да се завръщат към вътрешността на страната.

Бавно започна възстановяването и в къмпингите "Арапя", "Нестинарка" и на селата Лозенец, Кости и Фазаново. Десетки доброволци се включиха в почистването на съсипаните райони, пише БНР.

Община Царево призова ползването на моста до къмпинг "Нестинарка" да става с особено внимание - по един автомобил. След като част от моста пропадна вчера, участъкът беше ремонтиран, за да бъде отворен единствения обходен път.

Четири са жертвите на поройните дъждове в Царево. Открити са телата на съдията от районния съд Мария Москова и нейната дъщеря д-р Даниела Йорданова, както и на двама мъже.

Властите наредиха източване на язовирите Потурнашки и Хаджи Яне край Лозенец, за да се направи ремонт на язовирните стени.

Община Царево откри дарителска кампания за възстановяване на пострадалите от  бедствието, а социалното министерство ще отпусне помощи, след като щетите бъдат описани.

"Царево се възстановява с изключителни темпове. Считам, че спасихме много човешки животи и щабът продължава да работи", обяви кметът на града Георги Лапчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//