Четвърто ОУ „Димчо Дебелянов“ в Благоевград - с нова визия

Снимки: ОбС-Благоевград

Сред официалните гости на откриването бяха кметът Илко Стоянов и председателят на Общинския съвет - Радослав Тасков

Председателят на Общински съвет - Благоевград, Радослав Тасков, присъства на тържествена церемония по повод откриването на новата визия на Четвърто основно училище “ Димчо Дебелянов” по проект “ Обичам моето училище”.

Под ръководството на директора Илиян Чапкънов и благодарение на неуморния труд на педагогическия колектив, учебното заведение е първото в града, което работи по проект, финансиран от фондация “ Лайт Сорс Чарити” /Light Sours Charity/.

Официални гости на събитието бяха: Албена и Артър Спърлинг - дарители на училището и основатели на фондацията, благодарение на която се реализира проект “Обичам моето училище”.

Те бяха посрещнати с трогателни думи и от мениджъра на проекта Руска Ищалова, която е начален учител в Четвърто основно училище в града. 

Тържественото откриване на новата визия на учебното заведение уважиха Илко Стоянов - кмет на Община Благоевград, Радослав Тасков - председател на местния парламент, Ивайло Златанов - началник на РУО, Симона Митова-директор “Образование” - община Благоевград, и делегация от Турция по програма “Еразъм”.

Четвърто основно училище „Димчо Дебелянов“ в Благоевград е учебно заведение с дългогодишна история, опит и традиции в обучението на ученици от първи до осми клас. То е основано през 1897 г. и е притегателен център за обучение и възпитание на живеещите в квартал „Грамада“ ученици.

 От 2009 г. е и средищно училище. Обучението се води от висококвалифицирани учители.

Четвърто основно училище „Димчо Дебелянов“ в Благоевград разполага с модерна материално-техническа база. Сградата е триетажна с реконструиран физкултурен салон, класните стаи са ремонтирани и всяка има свой собствен облик.

Оборудвани са с бели дъски и осъвременени чинове и шкафове. Обособени са кабинет по биология и музика, библиотека. Издигнат е и паметник на патрона Димчо Дебелянов, изваян от скулптора Крум Дерменджиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//