Чуй! Звънчета звънят, някой пристига с голяма шейна...

Снимка: Кристен Даниел Цекова

Коледно пожелание

Симона Василева Василева, 16 г., ППМГ „Добри Чинтулов”, гр. Сливен

КОЛЕДНО ПОЖЕЛАНИЕ

Чуй! Звънчета звънят, някой пристига с голяма шейна. Ето, спира върху снега и поздравява ме топло и благо. С усмивка широка и бузи зачервени, с голямо сърце и топли ръкавели, хваща ръцете ми и ми прошепва: „Защо не спиш дете, късно е вече?” Сърцето ми лудо бие, как да му кажа, че в мечтите ми най-силни и искренни съм го чакала тук до елхата. И с очите си да го зърна съм искала. Да му дам топлото мляко, силите негови да възвърна и силно да го прегърна. Старецът добър и благ измъкна от чувала вълшебен дар за мене, чакан и така желан. Та той беше така красив! Нима направен от джуджетата мили? Опакован прилежно, с панделка червена, голяма. Подаде ми го и ми каза:

„Весела Коледа, мило дете! Нека всичко около теб бъде така специално, както е тази нощ. Късмет да имаш не само от питката, но и от живота. Мечтите ти нека се сбъднат с усмивки. Приятели верни по пътя да срещнеш към най-епичните приключения. И чуй ме, дете запомни. Трудно е днес и сега и с предизвикателства тежки ни изиграва живота, но бъди силна и смела, никога не се предавай, бори се и бъди, а аз ще съм с теб не забравяй.

Помагай и любов подарявай!”

Аз стоях и слушах омайна, зашеметена. Не бях чувала нещо по-мило и красиво. Успях само да кимна с глава и старецът мил ме разбра. Целуна ме по челото и каза: „Трябва да тръгвам, очакват ме още хиляди деца по света. Благодаря ти за топлото мляко.” Качи се в шейната и полетя към небосклона изпъстрен със звезди. Аз помахах с усмивка искрена. Мечтаех за този ден от години, но не, не за подаръка, а за деня, в който с Дядо Коледа, мил и красив, ще ми даде сили, ще ми пожелае всичко, което  сърцето ми да изпълни с доброта и надежда.

А сега ти казвам и на теб. Запомни! Всичко, което ми пожелаха в тази приказна нощ, нека ти бъдат лъча светлината в мрачния ден. Нека ти помагат и дават кураж в трудните моменти и да ти напомнят, че вълшебствата и добротата са навсякъде около нас!

ВЕСЕЛА, ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//