Директорът на Четвърто ОУ-Благоевград, Илиян Чапкънов: Честит Ден на народните будители!

Снимка: Infomreja.bg

Поклон, будители, пред вашето хуманно дело!

Уважаеми колеги, родители, мили ученици и вие, малки първокласници,

Честит празник на народните будители!

На 1 ноември честваме един от най-светлите български празници – Деня на народните будители!

Този ден е осветен от ярки образи от миналото, върху които се гради днешната българска история, култура и образование, както и авторитетът на България пред останалите страни.

Да си учител е призвание, орис, съдба, защото учителят трябва да създаде от малкото дете личност, а голямо сърце и себеотдаване е необходимо, за да поведеш невръстните по изумителния път на знанието и по неотразимите пътеки на науката и образованието. Този път се извървява само с обич и неспокоен дух, които учителите будители щедро раздават на своите ученици.

Уважаеми учители, съхранявайте вярата си и всеотдайността си, за да продължите мисията си, за която сте призвани като будители! Правете го така, както са го правили нашите предшественици - книжовници, възрожденци, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух!

Днес ние се гордеем с патрона на нашето училище, което носи името на нашия голям поет и родолюбец Димчо Дебелянов. С плам и жар нашите ученици слушат и разказват неговата славна история.

Нека в този светъл уникален български празник да си пожелаем здраве, завоюване на нови творчески успехи и неспирна жажда за знания на нашите възпитаници, които се изграждат като достойни граждани на страната ни!

Поклон, будители, пред вашето хуманно дело!

 

Илиян Чапкънов

Директор на Четвърто ОУ „Димчо Дебелянов”, гр. Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//