Два спектакъла на театъра в Благоевград са отличени с 4 награди

Снимка: ДТ

Спектакълът „Съмнение“ с две награди от фестивала на малките театрални форми

Драматичен театър “Никола Вапцаров” - Благоевград за пореден път получи престижни отличия за спектакъла „Съмнение“.

Представлението на режисьора Стайко Мурджев взе участие в тазгодишното издание на Националния фестивал на малките театрални форми – Враца 2023, който се проведе от 16 до 21 май. Журито в състав: Ина Шкарова – председател, доц. Светлана Байчинска и Асен Константинов - членове, след обсъждане на седемте включени в афиша на фестивала български спектакли, връчи две награди на спектакъла „Съмнение“: награда за режисура на Стайко Мурджев и награда за женска роля на Станка Калчева.

„Съмнение“ е модерна притча за неумолимата летливост на истината, за плаващите пясъци на реалността – всичко е възможно, всеки е и престъпник, и светец, любовта се превръща в грях и мислите в поквара, истината е просто параван за лъжата, а лъжата е единственият дървен сал, върху който можеш да оцелееш в бурното море от съмнения и несигурност.

Преди дни две награди бяха присъдени за документалния спектакъл "Забелязано в Благоевград".

Награда за музика на Лъчезар Кацарски от Фестивал "Друмеви театрални празници" - Шумен 2023 и Награда за женска роля на Албена Чобанова грабнаха номинираните.

Документален театър, създаден от срещите на артистите с различни колоритни личности от града и техните разговори по най-актуалните и важни за Благоевград теми. Вдъхновен от едноименната Facebook група, този спектакъл е атрактивен хибрид между театър, социална акция, хепънинг и комедия на реалността.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//