Община Петрич е подготвена да реагира при зимни условия

Снимка: Infomreja.bg, архив

Община Петрич обяви обществената поръчка за зимно поддържане на пътната мрежа.

По информация на ресорния заместник-кмет по строителството Минка Салагьорова поръчката за избор на изпълнител/и е разделена на три обособени позиции.

Това са зимно поддържане, снегопочистване и опесъчаване на уличната мрежа в град Петрич /95 км./, зимно поддържане на чътвъртокласна пътна мрежа в Подгорски и Марикостински райони /97 км./ и трета обособена позиция за поддържане при зимни условия на пътната мрежа в Огражденски район /91 км./.

252 хиляди лева целево са отпуснати от държавния бюджет за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа в община Петрич. В обществената поръчка трите обособени позиции са обявени за по 60 хил.лв. с ДДС всяка една.

„Разликата до 252 хиляди лева се разходва за обособяването на депа за пясък и текуща материална подготовка за обезпечаване на цялостния процес”, обясни Минка Салагьорова. До края на този месец трябва да бъдат избрани изпълнителите по зимното поддържане в общината.

За първи път Община Петрич обявява и обществена поръчка за избор на доставчик на ел. енергия за сградите от обществения сектор /обществени сгради, общински обекти, обслужващи звена и социални центрове/ във връзка с либерализацията на пазара.

Според финансовата рамка на поръчката участникът следва да предложи крайна цена за един MWh нетна активна електроенергия за ниско напрежение, включваща разходи за балансиране и разходи за прогнозиране на потреблението, която не следва да надвишава 75,00лв./MWh без включен ДДС нетна активна енергия.

Над 70 са сградите в града и селата, за които общината заплаща консумираната енергия. На годишна база става въпрос за близо 1, 061 млн. КWh енергия. С възможността за избор на доставчик на ел. енергия от администрацията на кмета Димитър Бръчков са изчислили, че годишният разход на Община Петрич може да се намали с около 60 хил. лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//