Огнеборци с похвали по случай професионалния им празник

снимки: infomreja.bg

Инспектор Аспарух Тиганчев, пожарникарите Николай Петев, Николай Прашков, Валентин Беличев и други от група „Аварийно–спасителни дейности" към Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" в Гоце Делчев получиха писмени похвали от своите началници за проявен професионализъм при гасене на пожари в региона.   Неврокопските огнеборци и тази година дадоха старт на професионалния си празник с поднасяне на цветя пред паметника на загиналия при изпълнение на служебния си дълг Иван Юсев.

Жителите на града с интерес наблюдаваха демонстрацията, която неврокопският отряд направи на площада. Освен че показаха наличната си техника, с която се справят в сложни ситуации, огнеборците демонстрираха как се разфасова лек автомобил, смачкан при катастрофа с пострадали в него пътници,  нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Тази година в сравнение с предходната се очертава по-сложна пожарна обстановка в региона. От началото на 2011 г. до днес екипите са излизали при сигнал за пожар 223 пъти при 193 за същия период през миналата година. Огнените стихии с нанесени материални щети до момента са 39 при 31 за миналата година. За периода има един загинал при пожар в село Марчево и трима пострадали при избухнали газови бутилки, сочи статистиката.

Спад бележат фалшивите сигнали - от 11 за миналата година, сега те са само три. Усложнената противопожарна обстановка в региона се дължи предимно на небрежност на гражданите, заяви главен инспектор на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Росен Сердарев.



 

КОМЕНТАРИ

соня22:07 - 14.09.2011
Супер сте момчета огнеболци от Гоце Делчев . Да ви е честит празника и да сте живи и здрави .
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//