Разговор за честността: Владимир Георгиев - кандидатът с Рилци в сърцето!

Снимка: Infomreja.bg

"Просперитета и развитието на Рилци е на първо място в списъка ми със задачи"

Разговор за честността.

Така кандидатът за кмет на кметство Рилци, община Благоевград, пожела да проведе интервюто си пред ИНФОМРЕЖА. Той е млад, амбициозен и това не са просто прилагателни от визитката му, а откровени послания към избирателите, които преди години „рестартираха“ селото, благодарение на кмета Крум Крумов.

Започваме интервюто именно в посока от настоящето към бъдещето.

Владимир Георгиев говори честно:

Г-н Георгиев, преди да Ви запитам кой сте Вие, ще започна с въпроса: Приемствеността ли е в основата на успеха ви, ако седнете на кметския стол?

За мен е много важно да се продължи започнатото, да се надгражда и усъвършенства. Да се изслушат хората и техните искания и проблеми. Да се работи в посока, която да има видими резултати. На днешно време е много трудно да се постигне обединение в името на каузи, но не е невъзможно. Зная и мога да постигна това между хората и различните поколения в селото. Аз съм спокоен и уравновесен човек и мисля, че знам пътя към обединение на хората с различно мислене да гледаме в една посока.

Г-н Георгиев, споделихте, че не сте многословен, но пък сте човек на дела. Мото на кампанията Ви е цитат от Апостола: „Дела трябват, а не думи!“. Къде виждате Рилци след още 4 години, какво предлагате да се случи в този предстоящ мандат?

Рилци е моето родно място, мило ми е. Ходейки по улиците, си спомням всичко, което беше и си представям как би могло да бъде. Виждам много неща, за които искрено се надявам да се случат - стига Община Благоевград, както казах и преди, и жителите на селото да създадем един баланс на работа, а с моето постоянство и неуморни действия съм сигурен, че ще доведат до истински резултати. След 4 години Рилци трябва да е с подобрена инфраструктура, подобрени условия за спорт и култура и още много неща от които нашето село и жители се нуждаят.

Г-н Георгиев, познат се в селото със своята гражданска активност. След като заявихте принципните точки от Вашата предизборна програма, нека Ви върна месеца назад – какво дадохте на Рилци като негов жител? Какво искате да подтикнете у всички останали жители на Рилци?

Знаете ли, не обичам да споделям какво, колко и как съм дал, ще съм най-щастлив, да кажем, че съм дал добрия пример за действия към кауза, каквато трябва да се нарече работата по нашето село. В основата на доброто дело за мен е това, че не очакваш нищо в замяна.

Много хора ще се запитат – защо кандидат за кмет, а не продължи бизнеса си? Кому е необходимо да се впуска в „тази игра“? Защо не отиде в София, не замине за чужбина? Това ще са въпросите, които ще вълнуват онези, които виждат амбициозния ви дух. Какво ще им отговорите и нека допълня въпроса си: Какво за Вас е политиката?

От една страна искам да отдам своя принос за селото и да направя нещо съществено за всички. Да оставиш нещо след себе си, децата ти и децата на твоите приятели, съседи и роднини да ползват и да се радват това ми е целта. София? Чужбина? Не там съм роден, не там съм израснал и не там искам да живея. Рилци е прекрасно място, тук играехме като деца, тук живеем сега и с нашите деца. Бил съм в чужбина достатъчно време, няма по-добро място от родния край. Хубаво е, подредено е и тук може да стане така.

По отношение на политиката, това е много относително, защото мен политиката ме касае дотолкова доколкото е благоприятна за хората от селото.

Вече сме в предизборната кампания, където всеки излага своите идеи за развитие на общини и кметства, но има ли много личностни нападки, много кал. Вие забелязвахте ли нечестна игра и нечестни изказвания?

Аз си гледам моята кампания, приказвам си с хората за това какво можем да свършим заедно и от какво има нужда всеки, а не за какво се приказва и за кого. Предизборната кампания на другия кандидат не ме интересува, той има право да я води, както прецени подкрепящата го партия. Следя внимателно предизборните кампании на кандидатите за кмет на община Благоевград, защото е от изключителна важност за бъдещето на селото. Хората в Рилци са достатъчно умни и интелигенти за да разпознаят честната игра. Аз съм честен и се отнасям с голямо уважение към жителите и към опонента си.

Г-н Георгиев какво изисквате от бъдещия кмет на община Благоевград?

Иска ми се следващия кмет на Община Благоевград да обърне внимание на селата и проблемите на хората, а те не са малко. Иска ми се да дойде в Рилци, да се поразходи из селото, да поприказва със жителите, да види и почувства желанията им и след това да седнем и да решим какво можем да свършим така, че тези хора да живеят спокойно и с надежда и сигурност в това, че има някой, който се грижи за тях и техните нужди. Някой, който го интересува положението на обикновения човек.

И последно, но не и по важност – кой сте Вие и къде стои Рилци във Вашия списък със задачи?

Кой съм аз ли? Аз съм обикновен човек, роден и израсъл в това село, знам рода си до турско време, като смятам себе си за наследник на един от старите рилски родове, с една дума кореняк рилчанин. Имам съпруга, която също е от селото, тя е наследник също на много стар Рилски род, имаме две прекрасни дъщерички. Просперитета и развитието на Рилци е на първо място в списъка ми със задачи. С тази цел съм тръгнал да ставам кмет, а именно за Рилци.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//