Транспортираха със „Спартан“ мъж с тежки изгаряния от Варна до София

Снимка: МО

Към момента е настанен в Клиниката по изгаряне, където се полагат всички необходими грижи за него

Екипаж от 16-а авиобаза Враждебна със самолет C-27J “Спартан“ извърши авиомедицинска евакуация, съобщават от Министерство на отбраната.

Самолетът излетя в 09:45 часа от летище София с медицински екип от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на борда, със задача транспортиране на пациент от МБАЛ „Света Анна“ - Варна до София. 

Полетът бе изпълнен в условията на усложнена метеорологичната обстановка. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – майор Дарина Христозова и борден инженер – капитан Митко Гергов. Благодарение на техните действия, в 12:01 часа самолетът се приземи успешно обратно на летище София.

От университетската спешна болница "Пирогов" съобщиха, че мъжът е с химическо изгаряне и травма на таза. Към момента е настанен в Клиниката по изгаряне, където се полагат всички необходими грижи за него.

При първа възможност, щом състоянието му позволи, ще бъде преместен в травматологията на болница "Пирогов".

Транспортирането по въздух от МБАЛ "Св. Анна"-Варна до университетската болница "Пирогов" в София се реализира в координация с Министерство на здравеопазването и Министерство на отбраната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//